Brambory z trouby s paprikou a česnekem - postup přípravy
Brambory z trouby jsou snadné na přípravu, mají bohatou chuť a připravíte je za pár minut. Pokrm můžete podávat s oblíbeným dipem i jako přílohu k masu.
Základ
Na vymazání
Brambory oloupejte, nakrájejte na poloviny a vařte je v osolené vodě 3 minuty, pod pokličkou. Poté je sceďte a nechte je chvilku chladnout.
Uvařené brambory následně smíchejte s Vegetou, mletým černým pepřem, mletou sladkou paprikou, sušenou petrželkou, sušeným česnekem a olejem.
Ochucenou zeleninu rozprostřete do pekáče, vymazaného trochou oleje a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut.
Tip: Brambory z trouby servírujte jako originální přílohu s oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Prahnulo mi