Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory z trouby s paprikou a česnekem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Brambory z trouby s paprikou a česnekem - postup přípravy

Brambory z trouby jsou snadné na přípravu, mají bohatou chuť a připravíte je za pár minut. Pokrm můžete podávat s oblíbeným dipem i jako přílohu k masu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte na poloviny a vařte je v osolené vodě 3 minuty, pod pokličkou. Poté je sceďte a nechte je chvilku chladnout.   

2. KROK

Uvařené brambory následně smíchejte s Vegetou, mletým černým pepřem, mletou sladkou paprikou, sušenou petrželkou, sušeným česnekem a olejem. 

3. KROK

Ochucenou zeleninu rozprostřete do pekáče, vymazaného trochou oleje a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut. 

Tip: Brambory z trouby servírujte jako originální přílohu s oblíbeným dipem. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Prahnulo mi

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů