Pečivo se sladkým tvarohem z nadýchaného dortového těsta - postup přípravy
Tento recept je ideální na Velikonoce, ale můžete si tyto buchty samozřejmě připravit kdykoli během roky, když budete mít chuť na něco sladkého a přitom netradičního. Dnes se podíváme na lahodný recept, který by měla znát každá kuchařka a matka, která chce potěšit svou rodinu nebo připravit domácí pečivo pro návštěvu.
Těsto
Náplň
V misce rozdrobte droždí, přidejte cukr a 60 ml vlažného mléka. Dobře promíchejte metličkou, dokud se droždí nerozpustí. Přidejte 2 lžíce mouky. Směs přikryjte potravinářskou fólií a nechte 15 – 20 minut odpočívat. Dejte směs do hluboké mísy, přidejte žloutky, zbývající mléko a olej. Promíchejte. Postupně přidávejte mouku a sůl.
Vždy těsto dobře promíchejte. Po hnětení těsta postupně přidejte měkké máslo a pokračujte v hnětení asi 20 minut. Těsto musí být měkké. Poté ho nechte hodinu odpočívat.
Nyní si připravte náplň. Tvaroh dejte do misky, přidejte vejce a sůl. Důkladně promíchejte. Směs by neměla být tekutá, proto je vhodné brát dehydrovaný tvaroh. Těsto nyní bude mít dvojnásobný objem. Dejte ho na pracovní plochu a odkrojte 2 kusy po 250 gramech. Rozválejte je na kolo o průměru 22 cm. Vezměte odnímatelnou formu a namažte ji olejem nebo máslem, vysypte moukou a dejte do ní těsto.
Ze zbývajícího těsto nakrájejte další 2 kusy a vytvarujte 2 šňůry o délce 70 cm.
Propletené šňůry uspořádejte do formy do kruhu tak, aby ovšem uprostřed tvořily kříž. Posypte je trochou krupice tam, kde bude náplň.
Poté přidejte náplň. Zakryjte utěrkou a nechte 30 minut na teplém místě.
Potřete žloutkem rozšlehaným v mléce. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 50 minut.