Křupavý zelný salát s okurkou

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
0 minut
NÁROČNOST
Snadná

Křupavý zelný salát s okurkou - postup přípravy

Jednoduchý zelný salát se hodí k jakémukoliv masitému jídlu, ale i jen tak na chuť, když cítíte potřebu sníst něco zdravého a lehkého. Syrové hlávkové zelí je totiž jedním z nejzdravějších druhů zeleniny.
1. KROK

Hlávku zelí zbavte svrchních listů, které bývají tuhé a navíc se v nich koncentrují škodliviny z vody a půdy. Vnitřní světlé listy nakrájejte ostrým nožem na velmi tenké nudličky a vhoďte je do hluboké mísy.

2. KROK

Salátovou okurku omyjte, zbavte ji obou konců, rozkrojte ji napůl a nakrájejte ji na půlkulaté plátky, které přihoďte do mísy k zelí. Jarní cibulky nakrájejte na drobné kroužky a smíchejte je se zelím a okurkami. Kopr nasekejte najemno a přidejte ho do salátové mísy.

3. KROK

Na zeleninu nastříkejte šťávu z jednoho citrónu, podle chuti osolte a důkladně rukama promíchejte a zelí trochu promněte, aby zjemnilo svou strukturu. Hotový salát můžete ihned podávat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem


Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 272 hlasů
Nahlásit chybu
61 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt