Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Perníkové kynuté knedlíky s jablky a skořicí

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Perníkové kynuté knedlíky s jablky a skořicí - postup přípravy

Perníkové kynuté knedlíky podle paní Jany Podolákové Burkartové vás překvapí svou vůní i chutí. Luxusní a exotický nádech jim dodávají jadýrka granátového jablka.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Knedlíky

Náplň

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Smíchejte droždí s vlažným mlékem, špetkou cukru a špetkou mouky. Překryjte ho a na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2. KROK

Perník nastrouhejte a promíchejte s moukou. Přidejte špetku soli, žloutek a vzešlý kvásek. Vypracujte nelepivé těsto a nechte ho zhruba 40 minut kynout.

3. KROK

Jablka oloupejte, nastrouhejte a vymačkejte z nich šťávu. Smíchejte je dle chuti se skořicí a trochou strouhaného perníku.

4. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na jednotlivé dílky dle požadované velikosti knedlíků a naplňte jablkovou náplní. Naplněné knedlíky nechte kynout ještě dalších 15 minut.

5. KROK

Připravené knedlíky vařte v páře zhruba 10 minut. Jakmile budou uvařené, vyjměte je, propíchněte špejlí a potřete olejem.

6. KROK

Knedlíky podávejte posypané moučkovým cukrem a mákem a přelité rozpuštěným máslem. Exotický nádech jim můžete dodat několika jadýrky granátového jablka.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů