Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní salát na zimu s rajčaty

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Pikantní salát na zimu s rajčaty - postup přípravy

Pikantní salát na zimu je osvěžující přílohou k těžším masovým pokrmům. Můžete ho použít i do sendvičů, či jako součást studených mís. Je příjemně pikantní a plný chutí.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zeleninu důkladně omyjte a začněte s krájením. Z okurek odkrojte okraje, které nebudete potřebovat, a zbytek zeleniny nakrájejte na kolečka, která vložte do větší mísy. Na drobné kousky nakrájejte také rajčata, z kterých jste předem odstranili stopky, a přidejte je k okurce. 

2. KROK

Na proužky nakrájejte omyté papriky, na půlkolečka nakrájejte cibuli a vše přidejte do mísy ke zbytku zeleniny. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.

3. KROK

Do mísy vsypte také nadrobno nakrájenou pálivou papriku bez semeníku, nasekanou petrželku, všechny ingredience ochuťte solí a důkladně promíchejte. 

Poznámka: Zeleninovou směs nechte 30 minut odpočívat. Během této doby zkřehne a pustí šťávu.

4. KROK

Zeleninovým salátem naplňte sterilizované sklenice, do kterých vlijte také šťávu, kterou zelenina pustila. Sklenice vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou, volně na ně položte víčka a do hrnce nalijte vodu tak, aby její hladina sahala asi do ⅔ výšky sklenic.

5. KROK

Pikantní salát na zimu zavařujte 15 minut, poté sklenice z hrnce vyjměte a víčka pevně utáhněte. Sklenice nechte volně vychladnout, pod ručníkem, dnem vzhůru. 

6. KROK

Tip: Pikantní salát na zimu můžete použít jako osvěžující přílohu k zimním jídlům, jako jsou pečená masa nebo dušené pokrmy. 

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů