Piškotový dezert s malinami a vanilkovým krémem - postup přípravy
Máte doma mražené nebo čerstvé maliny a nevíte co s nimi? Použít je můžete třeba při přípravě tohoto delikátního dezertu z piškotového těsta. Zamilujete si jeho vůni i vláčnost díky krémové náplni. Ideální dobrota na nedělní odpoledne.
Ingredience
Začněte přípravou korpusu na dezert. V míse si rozmíchejte nejprve změklé máslo (100 g) s polohrubou moukou. Posléze přidejte kypřící prášek do pečiva, 50 gramů krupicového cukru, 3 žloutky a vypracujte hladké polotekuté těsto. To vlijte na plech s pečícím papírem, posypejte rovnoměrně cukrem ochucenými malinami a dejte péct do trouby na 40 minut při teplotě 180 °C. Mezitím se pusťte do výroby krémové náplně.
Mléko nalijte do menšího hrnce a rozmíchejte v něm jeden vaječný žloutek, hladkou mouku, kukuřičný škrob a moučkový cukr. Vše zahřívejte na středním plamenu a provařte při stálém míchání do zhoustnutí. Následně odstavte z plotny a nechte mírně zchladnout. Nakonec do krému zapracujte mixérem změklé máslo (100 g). Až se korpus upeče a zchladne, seřízněte jej v půlce a naplňte pudinkovou hmotou. Přiklopte horním plátem a nechte ztuhnout ideálně v lednici.
Vychlazený dezert na porcujte a podávejte například se šlehačkou a omáčkou ze svařených malin. Hodit se bude i malinová zmrzlina. Přejeme dobré chutnání.