Křehké máslové sušenky s čokoládou - postup přípravy
Křehké máslové sušenky mají jemnou texturu a lahodnou chuť, kterou ocení všichni milovníci kvalitních sladkostí. Sušenky se skvěle hodí k odpolednímu posezení.
Těsto
K ochucení
Poleva
Horké mléko vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a rozpuštěným máslem dohladka. Do směsi vešlehejte vejce, a jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát. Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které vyválejte na plát o výšce 0,5 cm. Z těsta vykrojte kolečka o průměru 7–8 cm, která vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Ve středu každého kolečka vykrojte otvor a všechny sušenky potřete oblíbeným džemem.
Sušenky z másla posypte nastrouhaným kokosem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Křehké máslové sušenky by měly být upečené dozlatova.
V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpouštějte 3 minuty čokoládu, kterou upečené sušenky ozdobte.
Poznámka: Máslové sušenky z křehkého těsta servírujte vychladlé pro jejich lepší stravitelnost.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Татьяной