Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké máslové sušenky s čokoládou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Křehké máslové sušenky s čokoládou - postup přípravy

Křehké máslové sušenky mají jemnou texturu a lahodnou chuť, kterou ocení všichni milovníci kvalitních sladkostí. Sušenky se skvěle hodí k odpolednímu posezení.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

K ochucení

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Horké mléko vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a rozpuštěným máslem dohladka. Do směsi vešlehejte vejce, a jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

2. KROK

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát. Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě.

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které vyválejte na plát o výšce 0,5 cm. Z těsta vykrojte kolečka o průměru 7–8 cm, která vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Ve středu každého kolečka vykrojte otvor a všechny sušenky potřete oblíbeným džemem. 

4. KROK

Sušenky z másla posypte nastrouhaným kokosem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Křehké máslové sušenky by měly být upečené dozlatova.

5. KROK

V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpouštějte 3 minuty čokoládu, kterou upečené sušenky ozdobte. 

Poznámka: Máslové sušenky z křehkého těsta servírujte vychladlé pro jejich lepší stravitelnost.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů