Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná kotleta s uzeným bůčkem, žampiony a sýrem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Plněná kotleta s uzeným bůčkem, žampiony a sýrem - postup přípravy

Tento recept je inspirací na chutný rodinný oběd, který se ale snadno může stát i součástí slavnostnější tabule. Vyzkoušejte recept od paní Heleny Vítkové Zvonkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V pánvi rozehřejte rostlinný olej a osmahněte na něm dorůžova najemno nasekanou cibulku. Přidejte na drobné kostičky nakrájený uzený bůček, na plátky pokrájený česnek a pokračujte v restování, dokud nezačne vonět. Žampiony nakrájejte na drobné kostičky, které přidejte do pánve s cibulí a česnekem, a nechte je opéct dozlatova. Nakonec přidejte tavený sýr, sůl a pepř, vše chvilku provařte a odstavte ze sporáku.

2. KROK

Silnější plátky kotlety nařízněte, abyste vytvořili kapsu, kterou posypejte gyros kořením a solí. Naplňte je připravenou směsí bůčku, žampionů a sýra a vyskládejte je do zapékací misky. Kapsy podlijte trochou vody, zakryjte je poklicí a dejte do trouby péct při teplotě 180 °C asi 60 minut. Poté odklopte poklici a nechte kapsy ještě dalších 15 až 20 minut očervenat.

3. KROK

Připravené vepřové kapsy podávejte s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo s hranolky a přelité trochou výpeku z pekáče.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů