Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná sekaná s vejci, kapií a anglickou slaninou

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Plněná sekaná s vejci, kapií a anglickou slaninou - postup přípravy

Tato sekaná se na první pohled jeví jako slavnostnější jídlo, ve skutečnosti je ale tak snadná, že si ji můžete dopřát takřka každý den. O recept na ni se s námi podělila paní Ladislava Šatavová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Pět až šest vajíček dejte uvařit natvrdo. Nechte je vychladnout a oloupejte skořápku. Papriku kapii zbavte semeníku a zbytku semínek a nakrájejte ji na proužky. Pokud chcete přidat také nakládané okurky, nakrájejte je na dlouhé hranolky.

2. KROK

Do mísy vložte mleté maso, ochuťte ho solí, pepřem, prolisovaným čerstvým (případně sušeným) česnekem a majoránkou.

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje. Oloupejte cibuli, nasekejte ji nadrobno a v pánvi ji osmažte dorůžova. Poté ji vyklopte i s tukem k masové směsi, přidejte dvě až tři vejce, hořčici, jemně nasekanou nať z jarní cibulky a vše důkladně promíchejte. Masovou směs zahustěte hrstí strouhanky a trochou hladké mouky a znovu dobře propracujte.

3. KROK

Formu na srnčí hřbet vyložte plátky anglické slaniny tak, aby se mírně překrývaly. Polovinu masové směsi vtlačte do formy a vyskládejte na ni uvařená vajíčka, která mírně do masa zatlačte a zakryjte je asi polovinou zbylého množství masa. Na něj vyskládejte proužky papriky, případně nakládaných okurek (náplň si můžete přizpůsobit vlastní chuti a možnostem) a zakryjte je zbylou masovou směsí.

4. KROK

Přes vršek budoucí pečeně ohněte přečuhující konce anglické slaniny a na ně položte další plátky, abyste konce zatížili a sekanou tak do slaniny úhledně uzavřeli. Formu vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte ji asi 60 minut, v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Po dopečení nechte sekanou asi 10 minut odpočinout a podávejte ji třeba s vařeným bramborem či s bramborovou kaší.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů