Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí řízečky ve smetanovém těstíčku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Kuřecí řízečky ve smetanovém těstíčku - postup přípravy

Z nouze někdy vzniknou vynikající recepty, na které bychom jinak nepomysleli. Díky tomu se v kuchyni u paní Hany Petrášové zrodily vynikající řízečky z kuřecích prsíček, smetany a sýra.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí prsíčko nakrájejte příčně na plátky a trochu je po obou stranách osolte a opepřete. Připravte si těstíčko ze zakysané smetany, jednoho vejce, trochy strouhanky a nahrubo nastrouhaného sýra. Do směsi přidejte podle chuti sůl, mletý černý pepř a špetku podravky a všechny ingredience důkladně promíchejte.

2. KROK

V pánvi zahřejte trochu rostlinného oleje. Každý plátek masa obalte ve smetanovém těstíčku a vložte ho do horkého oleje v pánvi. Smažte řízečky na středním ohni po obou stranách dozlatova a po osmažení je nechte okapat na talíři vyloženém několika vrstvami papírových utěrek. Hotové řízečky podávejte s vařeným bramborem či bramborovou kaší.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů