Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné pusinky s čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Plněné pusinky s čokoládovou polevou - postup přípravy

Asi každý touží překvapit své blízké vánočním cukrovím, které by vypadalo skvěle a mělo výbornou chuť. Patříte-li mezi takové kuchaře, vyzkoušejte plněné pusinky.

Ingredience pro:
33 kusů
+ -

Těsto

Pusinková směs

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte se špetkou soli, vanilkovým cukrem a cukrem. Po propojení ingrediencí do nich vmíchejte vaječné žloutky a mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

2. KROK

Tip: Mouku s kypřicím práškem do pečiva, před použitím, prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

3. KROK

Těsto vložte do sáčku a poté ho uložte na 30–60 minut do lednice. Poté těsto rozdělte na dvě stejně velké části, které vyválejte na plát o výšce 0,3 cm. Z každého plátu vykrojte kolečka, která vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. 

4. KROK

Do středu každého kolečka položte čokoládový bonbon a poté vytvořte pusinkovou směs. 

Poznámka: Náplň pusinek závisí na vašich chuťových preferencích. Bonbony můžete nahradit například Nutellou.

5. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte do pěny, do které, vešlehejte také cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu.

Poznámka: Cukr přidávejte do bílků postupně. Směs šlehejte více než 10 minut, abyste vytvořili opravdu nadýchanou směs.

6. KROK

Směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého ozdobte kolečka na plechu. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 18–20 minut.

7. KROK

Plněné pusinky na závěr ozdobte rozpuštěnou čokoládou, kterou nechte ztuhnout. 

Tip: Cukroví můžete ozdobit také marmeládou nebo jinou oblíbenou polevou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Tanyou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů