Bramborový salát podle německé receptury

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
25 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bramborový salát podle německé receptury - postup přípravy

Pokud máte v zásobě brambory a hledáte inspiraci, co z nich připravit, vyzkoušejte tento německý bramborový salát. Nepotřebujete na něj žádné speciální ingredience, ale o to více se vám odvděčí svou výslednou chutí.
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce do změknutí tak, jak jste zvyklí. Jakmile vychladnou, oloupejte je a nakrájejte na menší kousky. Dejte je do větší mísy, ve které budete salát připravovat. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na malé proužky. Dejte ji do menší mísy, přidejte k ní cukr, sůl, ocet a zalijte ji horkou vodou. Promíchejte ji a nechejte ji na 10 až 15 minut odpočívat.

2. KROK

Nakládané okurky nakrájejte na malá kolečka a dejte je do mísy k bramborám. Odleželou cibuli sceďte a vymačkejte, poté ji přidejte do mísy s brambory. Kopr i petrželku důkladně omyjte a nasekejte je nadrobno, opět je přidejte k bramborám. Nyní vytvořte tuhou zálivku. Do šlehací nádoby nalijte plnotučné mléko a přidejte k němu rostlinný olej.

3. KROK

Obojí spolu důkladně promixujte. Poté do směsi přidejte sůl, mletým černý pepř, granulovaný česnek, ocet a hořčici. Znovu směs promixujte, dokud se všechny suroviny nespojí. Poté ji přidejte do salátu a důkladně ho promíchejte. Následně máte hotovo a salát můžete podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 336 hlasů
Nahlásit chybu
88 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty