Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Perníčky, které jsou hned měkké

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Perníčky, které jsou hned měkké - postup přípravy

Taky jste rozmrzelí, když musíte čekat, až se cukroví proleží a změkne? Tyto perníčky podle receptu od paní Romany Važanské jsou měkké hned a bez čekání, navíc jsou neuvěřitelně snadné.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hladkou mouku smíchejte s tou mandlovou, přidejte moučkový cukr, kakao, prášek do perníku a perníkové koření a všechny suché přísady důkladně promíchejte. K této směsi přidejte med, pokrájené máslo a tři vajíčka a vypracujte hladké a soudržné těsto, které zabalte do fólie a nechte jej v lednici nejlépe do druhého dne odpočinout.

2. KROK

Na druhý den vyválejte z těsta placku a formičkami z ní vykrajujte různé tvary, které se vám líbí. Ty pak vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte je v závislosti na vlastnostech vaší trouby při teplotě v rozmezí 150 až 170 °C po dobu kolem 5 až 7 minut.

3. KROK

Vaječný bílek promíchejte s trochou vody do jednotné směsi. Když se perníčky dopečou, ještě horké je touto směsí potřete, aby se krásně leskly, a nechte je zaschnout a vychladnout. Poté je můžete zdobit bílkovou polevou, anebo je nechat jen tak „nahaté“. Podávat je můžete ihned po dopečení, neboť jsou ihned krásně měkké a vláčné.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů