Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné rohlíky z kynutého těsta

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Plněné rohlíky z kynutého těsta - postup přípravy

Připravte si rychlé a nadýchané plněné rohlíky, vhodné k pomazánkám i jako příloha k hlavním jídlům. Uvnitř najdete lahodný smetanový sýr, který dodává pečivu jemnost.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte kvásek. Asi 50 ml mléka smíchejte se sušeným droždím a cukrem. V jiné misce smíchejte mouku se solí. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim zbytek mléka a kvásek. 

2. KROK

Nyní uhněťte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte odpočívat 30 minut na teplém místě.

Poznámka: Čím déle a důkladněji budete těsto hníst, tím lepší bude.

3. KROK

Následně těsto znovu prohněťte a rozdělte na kousky o váze cca 85 g. Ze všech kousků vytvořte bochánky, které přikryjte utěrkou a nechte dalších 15 minut odpočívat. 

4. KROK

Každý bochánek vyválejte na plát o výšce 0,4 cm, který potřete smetanovým sýrem a zarolujte ho. Plněné rohlíky vyskládejte na plech, přikryjte je utěrkou a nechte je odpočívat dalších 30 minut. 

5. KROK

Po této době rohlíky potřete olejem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. 

Tip: Plněné rohlíky nechte zcela vychladnout a poté je servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Aurora Recepti

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů