Plněné rohlíky z kynutého těsta - postup přípravy
Připravte si rychlé a nadýchané plněné rohlíky, vhodné k pomazánkám i jako příloha k hlavním jídlům. Uvnitř najdete lahodný smetanový sýr, který dodává pečivu jemnost.
Ingredience
Nejprve připravte kvásek. Asi 50 ml mléka smíchejte se sušeným droždím a cukrem. V jiné misce smíchejte mouku se solí. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim zbytek mléka a kvásek.
Nyní uhněťte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte odpočívat 30 minut na teplém místě.
Poznámka: Čím déle a důkladněji budete těsto hníst, tím lepší bude.
Následně těsto znovu prohněťte a rozdělte na kousky o váze cca 85 g. Ze všech kousků vytvořte bochánky, které přikryjte utěrkou a nechte dalších 15 minut odpočívat.
Každý bochánek vyválejte na plát o výšce 0,4 cm, který potřete smetanovým sýrem a zarolujte ho. Plněné rohlíky vyskládejte na plech, přikryjte je utěrkou a nechte je odpočívat dalších 30 minut.
Po této době rohlíky potřete olejem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Tip: Plněné rohlíky nechte zcela vychladnout a poté je servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Aurora Recepti
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.