Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený piškotový dort s vanilkovým krémem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený piškotový dort s vanilkovým krémem - postup přípravy

Ne každému vyhovuje klasické pečení dortů. Právě proto existují lahodné, ale přesto jednoduché nepečené dezerty. Tento konkrétní nevyžaduje moc zručnosti, i tak je ale výsledek jednoduše famózní, což vám potvrdí každý, kdo jej zkusil.

Ingredience pro:
1 porce

Korpus

Krém

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do hrnce nalijte mléko, přidejte kakaový prášek a důkladně promíchejte. Nechejte provařit, dokud směs nezačne pěnit, a přelijte ji do misky. Obdélníkovou formu na pečení o velikosti 13 x 28 cm vystelte potravinářskou fólií a začněte do ní pokládat cukrářské piškoty obalené v kakaové směsi.

2. KROK

Do středního hrnce nalijte mléko, přidejte vanilkovou esenci, cukr, dvě rozklepnutá vejce a promíchejte metličkou. Dodejte i mouku a nechejte vařit na sporáku, dokud směs nezíská krémovou konzistenci. Přidejte rozlámanou bílou čokoládu, rozpusťte ji a zapracujte do směsi. Poté ji nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. Následně do krému zašlehejte máslo a můžete jej nalít do formy s piškoty.

3. KROK

Dejte jej ztuhnout do lednice na 1 hodinu a poté si opět nachystejte rozehřátou kakaovou směs a zbytek piškotů. Obalte je v ní a poklaďte na vršek. Dort zabalte do potravinářské fólie a nechejte v lednici ztuhnout další hodinu. Poté jej vyjměte z formy i fólie a potřete ze všech stran vyšlehanou smetanou ke šlehání s moučkovým cukrem. Ozdobte zoubkovanou cukrářskou stěrkou a posypejte čímkoliv chcete – kokosem, kakaem či skořicí. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů