Plněné vepřové závitky s anglickou slaninou - postup přípravy
Připravte si rychlý oběd se šťavnatým masem s bohatou náplní, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Recept je snadný a vhodný i pro ty, kteří s vařením teprve začínají.
Základ
Příloha
K zahuštění
Maso jemně naklepejte a z obou stran ho ochuťte pepřem a Grilovacím kořením.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso pokryjte plátkem slaniny, na který položte čtvrtku rajčete se čtvrtkou jarní cibulky, kterou do slaniny zabalte a maso zarolujte. Okraje rolády z masa zafixujte párátky.
Poznámka: Stejný postup opakujte u dalších ingrediencí.
Na rozpáleném oleji smažte, 2–3 minuty, nadrobno nakrájenou cibuli, na kterou poté položte závitky, které opékejte 5 minut ze všech stran. Do hrnce vlijte trochu vývaru, aby byly závitky do poloviny ponořené, a pokrm duste 1,5 hodiny pod pokličkou.
Tip: Místo vývaru můžete použít čistou vodu.
Mezitím uvařte jasmínovou rýži. Vložte ji do rýžovaru, zalijte ji vodou a ochuťte Grilovacím kořením.
Tip: Nemáte-li k dispozici rýžovar, uvařte rýži klasicky na sporáku v hrnci. V takovém případě se řiďte pokyny pro přípravu pokrmu, které najdete na obalu konkrétního produktu.
Po hodině a půl závitky z hrnce vyjměte a omáčku zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku vařte 10 minut, aby byl pokrm lépe stravitelný. Je-li to nutné, můžete omáčku dochutit trochou Grilovacího koření.
Tip: Pro vytvoření zahušťovací směsi platí obecné pravidlo – použít mouku s vodou v poměru 1:1.
Plněné vepřové závitky servírujte s jasmínovou rýží a omáčkou.
Tip: Každou porci můžete ozdobit několika proužky rajčat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou