Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový koláč s houbami

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramborový koláč s houbami - postup přípravy

Z bramborového těsta si můžete upéci vynikající koláč se žampionovou náplní. Hodí se k obědu i večeři.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Uvařte brambory do měkka. Oloupejte je a dejte do mísy. Přidejte k nim máslo a šťouchadlem na brambory rozšťouchejte na kaši. Pak přilijte mléko a ještě šťouchadlem zpracujte. Ke kaši přidejte vejce, rozkvedlejte ho vidličkou a smíchejte s kaší a osolte. Poté do hmoty dejte prosátou hladkou mouku a zpracujte do hladkého těsta.

2. KROK

Cibuli rozkrájejte na kostičky. Na pánvi rozpalte trochu oleje a cibuli smažte, dokud nezesklovatí, a zároveň ji osolte. Nastrouhejte si mrkev na hrubém struhadle, přidejte ji k cibuli a smažte, dokud nebude zlatohnědá. Rozkrájejte půl kila žampionů na plátky. Dejte je na čistou pánev spolu se solí a olejem a houby smažte, dokud nebudou zlatavé. Ke konci je mírně opepřete.

3. KROK

Strany dortové formy vyložte pečicím papírem. Na dno formy poté dejte bramborové těsto, můžete si pomoci lžící namočenou v oleji. Z těsta vytvořte jakousi mělkou misku. Do ní nasypejte polovinu hub a rozprostřete je. Na houby rovnoměrně rozložte cibuli s mrkví a na ně pak druhou polovinu hub.

4. KROK

Formu zakryjte alobalem. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte koláč 25 minut. Mezitím nastrouhejte na hrubém struhadle tvrdý sýr. Odstraňte alobal, nasypejte sýr na koláč a dejte ho dopéct do trouby na 7 až 10 minut se zapnutým horním ohřevem. Po upečení odstraňte boky formy a pečicí papír, na koláč nasypejte trochu nasekaného kopru a servírujte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů