Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná pomerančová bábovka sypaná cukrem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Nadýchaná pomerančová bábovka sypaná cukrem - postup přípravy

Pokud nevíte, co sladkého si upéct ke kávě, vyzkoušejte tuto nadýchanou pomerančovou bábovku sypanou cukrem. Podávat ji můžete samotnou, se zakysanou smetanou, zmrzlinou nebo s čerstvým ovocem.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte do nich cukr, vanilkový cukr a pomocí metličky je vyšlehejte. Poté k nim přilijte olej, bílý jogurt a směs opět dobře prošlehejte.

2. KROK

Do směsi vmíchejte pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Poté přidejte prosátou mouku a kypřicí prášek do pečiva. Následně vymíchejte hladké těsto bez hrudek.

3. KROK

Formu na bábovku vymažte máslem nebo olejem a těsto do ní nalijte. Poté ji vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ji přibližně 35 minut.

4. KROK

Upečenou bábovku nechte lehce vychladnout a poté ji vyklopte z formy. Před podáváním ji posypte moučkovým cukrem, nakrájejte ji na kousky a servírujte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů