Nadýchaná pomerančová bábovka sypaná cukrem - postup přípravy
Pokud nevíte, co sladkého si upéct ke kávě, vyzkoušejte tuto nadýchanou pomerančovou bábovku sypanou cukrem. Podávat ji můžete samotnou, se zakysanou smetanou, zmrzlinou nebo s čerstvým ovocem.
Ingredience
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte do nich cukr, vanilkový cukr a pomocí metličky je vyšlehejte. Poté k nim přilijte olej, bílý jogurt a směs opět dobře prošlehejte.
Do směsi vmíchejte pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Poté přidejte prosátou mouku a kypřicí prášek do pečiva. Následně vymíchejte hladké těsto bez hrudek.
Formu na bábovku vymažte máslem nebo olejem a těsto do ní nalijte. Poté ji vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ji přibližně 35 minut.
Upečenou bábovku nechte lehce vychladnout a poté ji vyklopte z formy. Před podáváním ji posypte moučkovým cukrem, nakrájejte ji na kousky a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba