Valašské brambory se zelím a uzeným špekem

i Zdroj fotografie: Zdeňka Laštůvková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Valašské brambory se zelím a uzeným špekem - postup přípravy

Erteple a zelé, živobytí celé, říká jedno valašské pořekadlo, o nějž se s námi spolu s receptem na snadný tradiční valašský pokrm podělila paní Zdeňka Laštůvková.
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostky a v osolené vodě je uvařte doměkka. Kysané zelí propláchněte, nechte důkladně okapat a pokrájejte ho na kratší vlákna.

2. KROK

V jiném hrnci orestujte očištěnou a najemno nasekanou cibuli s kouskem špeku nakrájeným na kostičky. Jakmile se ze špeku vypeče tuk, přihoďte do směsi připravené bílé zelí a vše poduste doměkka.

3. KROK

Do zelné směsi vmíchejte prolisovaný stroužek česneku a uvařené brambory, promíchejte a ihned podávejte.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 181 hlasů
Nahlásit chybu
55 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt