Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtový koláč s drobenkou à la Suflé

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Jogurtový koláč s drobenkou à la Suflé - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na dokonalý nedělní dezert, vyzkoušejte tento jogurtový koláč s drobenkou à la Suflé. Jeho příprava je velmi snadná a zvládne ho i úplný začátečník.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na těsto

Na jogurtovou náplň

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy vložte žloutky, přidejte do nich cukr a směs pomocí metličky vyšlehejte do lehce nadýchané pěny. Poté do něj vlijte vychladlé  rozpuštěné máslo.

2. KROK

Směs krátce promíchejte a poté do ní přisypte hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Ze směsi poté pomocí rukou vytvořte drobenku.

3. KROK

Do jiné mísy nalijte bílky a přidejte k nim špetku soli. Postupně do něj přisypávejte cukr a vyšlehejte je do tuhého sněhu.

4. KROK

Do vyšlehaného sněhu přidejte bílý jogurt, vanilkový cukr a vše pečlivě promíchejte. Poté do něj vmíchejte hladkou mouku.

5. KROK

Polovinu těsta přendejte do formy vyložené pečicím papírem a pomocí sklenice ho upěchujte. Poté na něj nalijte jogurtovou náplň, uhlaďte ji a posypte ji zbylou drobenkou.

6. KROK

Formu vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a koláč pečte 35 minut. Poté ho vyjměte z trouby a nechte ho zcela vychladnout.

7. KROK

Drobenkový koláč nakrájejte a servírujte ho. Podávat ho můžete samotný nebo s čerstvým ovocem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů