Sladká rýže s jablky a skořicí

i Zdroj fotografie: Lenka Kejíková
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Sladká rýže s jablky a skořicí - postup přípravy

Sladká rýže nemusí být nutně vařená jen v mléce, což ocení všichni lidé, kteří z nějakého důvodu mléko nekonzumují. Zkuste osvědčený recept od paní Lenky Kejíkové – téměř nic nestojí a výsledek chutná bezvadně.
1. KROK

Rýži uvařte v mírně osolené vodě tak, aby byla velmi měkká a lepivá, což bude trvat okolo 25 až 30 minut. Mezitím oloupejte jablka, nakrájejte je na plátky a vložte je na pár minut do kastrůlku s vroucí vodou.

2. KROK

Rozehřejte pánev s máslem, a když je horká, přihoďte povařená a okapaná jablka. Posypejte je skořicí a vanilkovým cukrem a chvíli restujte dozlatova.

3. KROK

Uvařenou rýži smíchejte s restovanými jablky (pár si jich nechte stranou na ozdobu), s pomocí misky ze směsi vytvarujte úhledný kopeček a položte ho na talíř. Před podáváním na kopeček sladké rýže položte pár odložených kousků jablka, polijte rozehřátým máslem s trochou cukru a ozdobte podle fantazie.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 230 hlasů
Nahlásit chybu
68 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt