Prababiččiny šátečky s různými náplněmi - postup přípravy
Pokud máte rádi křehké šátečky, lze je udělat z těsta zadělávaného se sádlem podle receptu od paní Ireny Scholtzové. Nejenže je možností na náplň celá řada, ale lze z něho udělat i závin.
Ingredience
Dejte do mísy všechny suroviny na těsto a rukama vše zpracujte tak, aby bylo těsto hladké a hutné. Mísu přikryjte fólií a nechte těsto 30 minut odležet.
Pak ho vyklopte na mírně pomoučněný vál a vyválejte z něho tenkou placku. Z ní pak vykrájejte čtverce podle toho, jak chcete mít šátečky velké. Lze udělat 4 placky a použít je i na závin.
Doprostřed čtverců dejte nějakou náplň. Lze použít povidla, tvaroh, pudink s čokoládou nebo třeba kombinaci jahod a tvarohu, je to na vaší fantazii.
Dejte šátečky na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte šátečky asi 30 minut. Je dobré je před servírováním pocukrovat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.