Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Předvařené plněné taštičky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Předvařené plněné taštičky - postup přípravy

Tyto plněné taštičky jsou zvláštní hned v několika ohledech. Jednak je to krátká doba kynutí a jednak fakt, že před pečením putují nejprve do hrnce s vroucí vodou. Tento postup jim dodá velmi zajímavou a lahodící texturu a báječně křupavou kůrčičku po dopečení.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do mísy nalijte teplé mléko a rozpusťte v něm lžičku instantního droždí a stejné množství cukru. Metličkou vše dobře promíchejte a do směsi prosejte 300 gramů hladké mouky. Přidejte třetinu lžíce soli a vmíchejte ji do moučné vrstvy. Nakonec přihoďte kostičku změklého másla a zadělejte jemné, nelepivé a tvárné těsto. V zakryté míse ho nechte 30 minut kynout.

2. KROK

Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu, rozdělte ho na dvě poloviny a zformujte z nich šišky. Každou z nich rozdělte na 6 malých kousků, vytvarujte je do kuliček a každou z nich rozválejte na kulatou tenkou placku. Doprostřed placky položte lžičku vařeného kondenzovaného mléka nebo jiné oblíbené náplně a pečlivě je uzavřete. Tímto způsobem zpracujte i ostatní kousky těsta,

3. KROK

V hrnci na sporáku přiveďte k varu 2 litry vody a přidejte do ní 2 až 3 lžičky jedlé sody. Do vroucí vody vhoďte připravené šišky, které nechte 30 sekund z každé strany povařit. Poté je děrovanou lžící vylovte z vody, nechte je okapat a vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem, spojem směrem dolů. Ostrým nožem vytvořte na povrchu každé houstičky tři šikmé zářezy a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu 20 minut dozlatova.

4. KROK

Po dopečení potřete povrch každé houstičky rozpuštěným máslem, nechte je vychladnout a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů