Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý jablečný koláč s pudinkovou mřížkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rychlý jablečný koláč s pudinkovou mřížkou - postup přípravy

Velmi chutný a jednoduchý jablečný koláč uděláte z běžného litého těsta, trik je v tom na něj dát jak ovoce, tak poté do mřížky nanesený pudinkový krém. Je pak krásně šťavnatý.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte vše do pěny. Pak do ní přimíchejte rozpuštěné máslo a mléko. Nakonec přisypejte mouku a kypřicí prášek do pečiva a vymíchejte tekutější těsto.

2. KROK

Nalijte ho do formy o rozměrech 32×20 centimetrů vyložené pečicím papírem. Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nakrájejte je na kostičky. Poté je rovnoměrně nasypejte na těsto a zlehka je do něho zatlačte.

3. KROK

Na pudink, který se připravuje před pečením, rozklepněte vejce do hrnce, přidejte cukr, škrob, mléko a promíchejte. Dejte ho na sporák a za stálého míchání vše svařte do pudinkové konzistence. Pak směs přelijte do mísy, přikryjte její povrch fólií, aby se nevytvořil škraloup, a nechte vychladnout.

4. KROK

Nakonec pudink za pomoci cukrářského sáčku naneste do mřížky na jablka ve formě. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 35 minut. Po upečení ho posypejte moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů