Vepřové plecko v celeru

i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vepřové plecko v celeru - postup přípravy

Domácí pokrm inspirovaný klasickým vepřovým na mrkvi vytvořila paní Petra Pospíchalová. I když je celer v našich končinách poněkud nedoceněný druh zeleniny, který používáme maximálně do polévky, ve skutečnosti chutná báječně.
1. KROK

Maso očistěte a nakrájejte na kostky. V hrnci rozehřejte trochu sádla nebo rostlinného oleje, osmahněte na něm cibulku dorůžova a přihoďte nakrájené maso. Vše posypejte solí, pepřem a kmínem, a když se maso zatáhne, přihoďte na kostky pokrájený syrový celer.

2. KROK

Obsah hrnce podlijte trochou zeleninového vývaru nebo vody s rozpuštěným zeleninovým bujónem a nechte dusit, dokud maso i celer nezměknou. Omáčku zahustěte bramborovým škrobem, přidejte jemně nasekanou celerovou nať a podávejte spolu s vařeným bramborem.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 294 hlasů
Nahlásit chybu
62 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt