Křehké pudinkové cukroví s marmeládou - postup přípravy
Zpestřete si Vánoce se slepovaným cukrovím s marmeládou. Vyzkoušejte snadný a rychlý recept paní Anny Horáčkové a provoňte svůj domov pudinkem.
Ingredience
Mouku, kypřící prášek do pečiva, moučkový cukr, změklý tuk na pečení a pudink smíchejte a vytvořte těsto. Do těsta můžete přidat ještě vaječný žloutek, ale není to nezbytné.
Poznámka: Příchuť pudinku si můžete vybrat dle vlastní chuti.
Těsto vyválejte na pomoučeném vále, vykrojte z něj tvary, jako jsou například hvězdičky nebo zvonečky a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Následně pečte na 180 °C po dobu 10 minut.
Po upečení cukroví vyndejte z trouby, nechte jej vychladnout a jednotlivé tvary k sobě spojte pomocí vaší oblíbené marmelády.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.