Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatá kuřecí prsa plněná zeleninou a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Šťavnatá kuřecí prsa plněná zeleninou a sýrem - postup přípravy

Velice chutně vypadající varianta pečených steaků z kuřecích prsou, to je náš dnešní recept provoněný aromatickou zeleninou a strouhaným sýrem. Je to velmi zajímavá alternativa na kuřecí recepty, která se hodí jak pro běžnou každodenní večeři, ale velmi dobře doplní i slavnostní stůl. Přitom jeho příprava není nic složitého a potřeba na ni jsou jen nejobyčejnější suroviny.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Rajčata umyjte, osušte. Jedno z nich nakrájejte na malé kostičky a zbylá dvě na kulaté plátky. Papriku umyjte a osušte, zbavte ji stopky, jadřince a zbytku semínek a rovněž ji nakrájejte na co nejmenší kostičky.




Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Umyjte a osušte také libovolné zelené bylinky (může to být kopr, petrželka, libeček nebo čerstvá pažitka) a nakrájejte je na malé kousky.

Rajčata, papriku, sýr a bylinky pak nasypejte do jedné mísy a vzájemně promíchejte.

Kuřecí prsíčka umyjte a osušte, případně odstraňte kosti a překrojte je na polovinu. Každé prsíčko pak svrchu nakrojte tak, aby vám vznikla podlouhlá štěrbina.

Do misky nalijte lžíci oleje a přidejte k ní sůl, pepř a vaše oblíbené koření. Promíchejte a silikonovou štětkou touto směsí potřete celý povrch i vnitřek štěrbiny v kuřecích prsou.

Připravte si pekáček či zapékací misku, trochu ji vymažte olejem a vyskládejte do ní vrstvu rajčatových koleček v soustředných kruzích. Na rajčata položte připravená kuřecí prsíčka a štěrbiny velkoryse naplňte připravenou náplní z rajčat, papriky, strouhaného sýra a zelených bylinek. Náplň i povrch kuřete pak pomažte zakysanou smetanou.

Takto připravená prsíčka vložte do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečte po dobu 25 až 30 minut. Poté troubu vypněte, ale pokrm v ní nechte dojít ještě dalších 10 minut, aniž byste otevírali dvířka.

Pak můžete dobrotu servírovat na talíř. Pro ozdobu můžete ještě posypat sekanými bylinkami a podávejte s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo smaženými bramborovými hranolky.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů