Raffaello kuličky z pěti základních surovin - postup přípravy
Raffaelo kuličky jsou oblíbenou laskominou, která je však poměrně nákladná, jejich přípravu zvládnete i doma, budou neskutečně jemné, lahodné a v porovnání s těmi kupovanými také vcelku levné. Domácí kuličky jsou navíc bez jakýchkoliv konzervantů.
Kuličky
Na obalení
Změklé máslo vložte do misky a prošlehejte. Přilijte k němu kondenzované mléko, vanilkovou esenci a řádně promíchejte.
Máslová směs bude mít zprvu hrudky, po chvilce míchání však zjemní. Poté do ní vsypte strouhaný kokos a vypracujte homogenní hmotu.
Kokosovou hmotu v míse uhlaďte, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladit. Hmotu nechte v chladničce ideálně přes noc.
Vychlazenou hmotu nabírejte lžící. Vytvarujte nejprve placičku, do které vložíte celou loupanou mandli. Tu následně pečlivě obalte hmotou a vyválejte kuličku.
Vyválené kuličky obalujte ve zbylém strouhaném kokosu. Hotové Raffaello kuličky skladujte na temném a chladném místě, ideálně v chladničce.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetitno.TV