Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké slané koláče se zeleninou a kuřecími prsy

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Křehké slané koláče se zeleninou a kuřecími prsy - postup přípravy

Ať už chcete potěšit svou rodinu chutnou večeří, nebo své přátele překvapit dokonalou chuťovkou, vždy oceníte recept na křehké slané koláče plněné zeleninou a kuřecími prsy. Takovou dobrotu jste ještě nejedli!

Ingredience pro:
6 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte zhotovením těsta. V míse si smíchejte teplou vodu spolu s teplým mlékem. Poté do tekutiny vsypte sušené droždí, krystalový cukr, sůl, prosátou hladkou mouku, také vlijte olivový olej a vypracujte hladké nelepivé těsto vláčné konzistence.




To přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi hodinu.

Příprava náplně, kompletace slaných koláčů a jejich pečení

Až těsto vykyne, vyjměte jej z mísy na pomoučený vál a ještě trochu propracujte. Následně ho rozdělte na několik stejně velkých kousků, z kterých vytvarujte placky. Ty vyskládejte na plech s pečícím papírem a pokračujte v přípravě náplně.

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostičky a ve velké míse promíchejte s jemně nasekanou petrželkou, s jarní cibulkou, s kousky sladkých paprik, s rajčaty a s šalotkou. Nakonec vše okořeňte solí, pepřem, sladkou mletou paprikou, kmínem, tymiánem a důkladně promíchejte i s olivovým olejem. Směs navrstvěte na placky z těsta a dejte péct do trouby na cca 20 až 30 minut při teplotě 180 °C.

Dokončování slaných koláčů a jejich konzumace

Po uplynutí doby pečení ještě koláče posypte strouhaným sýrem a dopékejte cca 5 minut. Poté pokrm podávejte po mírném zchladnutí třeba s kvalitním suchým vínem či s pivem. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů