Rajčatová omáčka na špagety s bazalkou - postup přípravy
Až si připravíte tuto rajčatovou omáčku na špagety, nebudete chtít už tu z obchodu. Výhodou je snadná příprava, ke které budete potřebovat pár levných ingrediencí.
Ingredience
Na spodní straně rajčat udělejte nožem řez ve tvaru kříže a vložte je do vroucí vody na 30–60 vteřin. Poté rajčata vyjměte a vložte do studené vody. Následně je oloupejte, zbavte je stopek a nakrájejte je na drobné kousky.
Na rozpáleném oleji smažte 3–4 minuty nadrobno nakrájenou cibuli, kde které přidejte nadrobno nakrájený česnek a vše smažte další 2 minuty.
Do pánve přidejte rajčata, ochuťte je solí, oreganem a nasekanou bazalkou. Ingredience promíchejte a směs přiveďte k varu. Poté rajčata vařte 60–90 minut.
Poznámka: Během vaření rajčata občas promíchejte, aby se nepřipalovala ke dnu.
Je-li to nutné, směs dosolte, poté do ní vmíchejte citronovou šťávu a na závěr ji rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Rajčatovou omáčkou na špagety naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a uchovávejte v chladu a na temném místě.
Poznámka: Po otevření omáčku uchovávejte v lednici, a co nejrychleji ji spotřebujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: The Cooking Foodie