Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodný a velmi jednoduchý dezert z jahod bez mixéru a želatiny

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Lahodný a velmi jednoduchý dezert z jahod bez mixéru a želatiny - postup přípravy

Z tohoto lahodného a velmi hezkého dezertu bude nadšený každý, kdo ho uvidí a ochutná! Příprava je přitom velmi rychlá a jednoduchá. Navíc připomíná želé, i když v něm žádná želatina není.

Ingredience pro:
1 porce

Jahodová vrstva

Smetanová vrstva

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si skleněnou nebo jinou formu, do které budete dezert dávat. Vymažte ji trochou slunečnicového oleje pomocí papírové utěrky nebo silikonovým štětcem.

2. KROK

Nyní si připravte smetanovou krémovou směs. Do hrnce dejte smetanu na vaření, moučkový cukr a kukuřičný škrob. Důkladně promíchejte, aby se rozpustili všechny hrudky. Vařte po dobu asi 1 minuty od okamžiku prvních bublinek na povrchu na mírném ohni a nezapomínejte neustále míchat. Sundejte z ohně. Přidejte vanilkový cukr a důkladně promíchejte. Nesmí tam zůstat žádné hrudky.

3. KROK

Směs okamžitě nalijte do připravené formy a rovnoměrně rozetřete. Nechte vychladnout a 20-25 minut odpočívat při pokojové teplotě.

4. KROK

Nyní připravte jahodovou směs. Jahody a cukr rozmixujte, dokud nezískáte pyré. Kukuřičný škrob rozpusťte ve 40 ml vody. Přidejte ji do jahodového pyré a důkladně promíchejte.

5. KROK

Jahodovou směs vařte 1 minutu od okamžiku, kdy se objeví první bubliny na mírném ohni za stálého míchání. Horkou směs nalijte ihned na krém do formy a rovnoměrně rozetřete stěrkou.

6. KROK

Dezert nechte asi 30 minut stát při pokojové teplotě. Poté ho zakryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala jahodové směsi. Dejte na 30-60 minut do lednice. Okraje formy přejeďte stěrkou, aby se celý dezert oddělil od formy. Poté jej otočte na stůl posypané kokosovými vločkami a celý jej zakryjte kokosem. Poté dezert nakrájejte na středně velké kousky. Bude držet tvar, ale zároveň bude velmi jemný. Takto můžete podávat a užít si jeho úžasnou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů