Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché domácí pesto z křenových listů

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Jednoduché domácí pesto z křenových listů - postup přípravy

Vyrobte si jednoduché domácí pesto z křenových listů, které vaše jídlo povýší na gastronomický skvost a v lednici navíc vydrží až 6 měsíců. Přidat ho můžete do těstovin, k masu, do polévek nebo si ho jen tak namazat na chleba.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Křenové listy očistěte, omyjte je a zbavte je tvrdých částí. Poté je přendejte do mlýnku na maso a rozemelte je najemno.

2. KROK

Do mlýnku nasypte vlašské ořechy, česnek, chilli papričku a zelenou papriku zbavenou semeníků. Poté čerstvou petrželku a koriandr. Ten však můžete vynechat a nahradit ho petrželkou.

3. KROK

Vše rozemelte najemno. Poté směs dochuťte solí, chmeli suneli, citrónovou šťávou a kůrou. Následně ji zalijte olejem a vše velmi pečlivě promíchejte.

4. KROK

Pesto přendejte do připravených sklenic, okraje očistěte ubrouskem a poté ho zalijte dostatečným množstvím oleje.

5. KROK

Sklenice s pestem pečlivě uzavřete a uložte ho do lednice. Takto skladované vydrží až 6 měsíců. Použít ho můžete do těstovin, na maso, salátů, polévek a jiných slaných pokrmů.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů