Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rozeběhlé utopené párečky

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 130 minut

Rozeběhlé utopené párečky - postup přípravy

Utopenci jsou oblíbená česká klasika, některé vsi dokonce soutěží, který ze sousedů je připraví lépe. Pokud se vám ale nechce čekat měsíc na pořádně uleželé utopence, vyzkoušejte tyto rozeběhlé utopené párečky podle receptu od paní Jany Šulcové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Párky nebo jinou uzeninu, kterou máte rádi, nakrájejte na kolečka či jiné drobné tvary a dejte je do misky. Cibuli očistěte, nasekejte ji na jemné kostičky a přihoďte do misky k párkům.

2. KROK

Párky s cibulí posypejte mletým černým pepřem, postříkejte trochou octa a doplňte směs podle chuti vodou. Přesný poměr octa a vody vybalancujte podle svých vlastních preferencí.

3. KROK

Naložené párky v misce promíchejte a uložte alespoň na 2 hodiny do lednice uležet, aby se nálev pěkně nasákl do hmoty uzeniny. Pokud vám během čekání „záhadně“ nezmizí z lednice, podávejte je s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů