Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na čokoládový krém na dorty, který připravíte snadno a rychle

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Recept na čokoládový krém na dorty, který připravíte snadno a rychle - postup přípravy

Dnes se podíváme na velmi jednoduchý recept a postup, jak si připravit domácí čokoládový krém, který můžete použít při pečení koláčů nebo dortů. Potřebovat budete jen pár základních ingrediencí, které jistě nepřekvapí a trochu času. A získáte vynikající, hladký a jemný krém s čokoládovou příchutí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

V první řadě si musíme říct dvě základní věci. Z tohoto množství surovin získáte asi 3,5 kg krému. Druhou věcí je, že ho můžete skladovat v lednici 15 až 20 dnů, takže ho můžete využít na přípravu hned několika dezertů, aniž byste museli připravovat neustále nový krém. Ušetříte si díky tomu hodně času a tvorba nových, lahodných dezertů bude mnohem jednodušší a přístupnější.

2. KROK

Nalijte kondenzované mléko a kakao do hrnce. Lehce promíchejte stěrkou. Mléko začněte přilévat velmi pomalu a mezitím důkladně míchejte. Všechny ingredience se musí dokonale propojit. Dávejte si pozor, aby vám nezůstaly kakaové hrudky, které nebudou vypadat ani chutnat dobře. Přidejte šlehačku a pokračujte v míchání stěrkou nebo metličkou.

3. KROK

Hrnec položte na oheň a přiveďte směs k varu. Od prvních bublinek musíte neustále míchat a pokračovat ve vaření dalších 7-8 minut. Dávejte si pozor, aby se mléko nepřipálilo. Směs musí trochu zhoustnout. Poté hrnec sundejte a přidejte čokoládu. Dobře promíchejte a míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Krém přelijte do větší mísy a rozmixujte mixérem, aby byl krém nádherně krémový a lesklý.

4. KROK

Misku zakryjte potravinářskou fólií, přičemž by se měla dotýkat krému. Misku vložte do lednice na 12 hodin před použitím, aby byl ještě tužší a lahodnější. Navíc se vám s ním bude velmi dobře pracovat. Skladovat ho samozřejmě také musíte v lednici, pokud ho nebudete používat hned během dalšího dne. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů