Recept na pudingový dezert s názvem „Jemný sníh“ - postup přípravy
Potěšte své blízké i vlastní chuťové pohárky díky jednoduchému, lehkému a vzdušnému dezertu. Příprava není složitá, suroviny snadno koupíte a během chvilky si ho můžete vychutnat.
Ingredience
Do hrnce se silným dnem rozbijte celé vejce a přidejte další dva žloutky. Přidejte k nim kukuřičný škrob, 75 gramů cukru a vanilkový cukr. Důkladně promíchejte, aby směs nezůstala hrudkovitá. K této směsi přidejte kysanou smetanu a znovu důkladně promíchejte.
Smetanu vařte asi jednu minutu od okamžiku, kdy se objeví první bublinky. Směs vařte na mírném ohni za stálého míchání, protože musí nádherně zhoustnout. Jakmile k tomu dojde, sundejte hrnec z ohně a okamžitě do něj přidejte máslo. Míchejte, dokud se nerozpustí. Do horké smetany přidejte rychle také rozpustnou želatinu. Míchejte, dokud se máslo i želatina úplně nerozpustí. Krém nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pravidelně míchejte, aby se na povrchu nevytvořil škraloup.
Poté si připravte žáruvzdornou mísu a dejte do ní 2 bílky, 75 g cukru a lžičku citronové šťávy. Tuto směs zahřejte ve vodní lázni za stálého míchání. Počkejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a dokud směs nedosáhne teploty 60 stupňů. Poté bílky vyšlehejte za horka mixérem a míchejte, dokud nebudou mít pokojovou teplotu a pevné špičky.
Nakonec postupně směs z bílků zapracujte do krému. Promíchejte vše stěrkou krouživými pohyby.
Takto připravenou kompozici přeneste do formy na bábovku a rovnoměrně ji rozetřete. Dezert vložte na několik hodin do lednice. Musí dokonale ztuhnout, abyste ho mohli vyklopit z formy.