Restované žampiony s bylinkami a česnekem - postup přípravy
Pokud nevíte, co uvařit ze žampionů, pak vyzkoušejte tyto restované, obohacené o bylinky a česnek. Servírovat je můžete jako přílohu nebo jako samostatný hlavní chod pro vegetariány.
Ingredience
Žampiony velmi pečlivě očistěte. Na středním plameni rozehřejte máslo s olivovým olejem a vyčkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí.
Do rozehřátého tuku přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte ji přibližně 3–4 minuty, dokud nezměkne a lehce nezesklovatí.
Do pánve vložte žampiony a smažte je zhruba 10 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé. Občas je promíchejte, aby se rovnoměrně opekly.
K žampionům poté přilijte bílé víno a nechte ho vařit minimálně 2 minuty, aby se všechen alkohol odpařil.
K žampionům přidejte jemně nasekaný česnek a čerstvou petrželku. Směs poté dochuťte solí, pepřem a následně ji restujte další 2–3 minuty.
Restované žampiony ihned podávejte. Servírovat je můžete jako přílohu, předkrm nebo součást hlavního jídla.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja