Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Restované žampiony s bylinkami a česnekem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Restované žampiony s bylinkami a česnekem - postup přípravy

Pokud nevíte, co uvařit ze žampionů, pak vyzkoušejte tyto restované, obohacené o bylinky a česnek. Servírovat je můžete jako přílohu nebo jako samostatný hlavní chod pro vegetariány.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Žampiony velmi pečlivě očistěte. Na středním plameni rozehřejte máslo s olivovým olejem a vyčkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí.

2. KROK

Do rozehřátého tuku přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte ji  přibližně 3–4 minuty, dokud nezměkne a lehce nezesklovatí.

3. KROK

Do pánve vložte žampiony a smažte je zhruba 10 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé. Občas je promíchejte, aby se rovnoměrně opekly.

4. KROK

K žampionům poté přilijte bílé víno a nechte ho vařit minimálně 2 minuty, aby se všechen alkohol odpařil.

5. KROK

K žampionům přidejte jemně nasekaný česnek a čerstvou petrželku. Směs poté  dochuťte solí, pepřem a následně ji restujte další 2–3 minuty.

6. KROK

Restované žampiony ihned podávejte. Servírovat je můžete  jako přílohu, předkrm nebo součást hlavního jídla.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů