Kakaové dortíky s ovocem a smetanovým krémem - postup přípravy
Připravte si ten nejchutnější čokoládový dezert, jaký jste kdy jedli. Kakaové dortíky jsou plné jemného smetanového krému, ovoce a ocení je nejen milovníci čokolády.
Korpus
K navlhčení
Krém
Náplň
Poleva
Zdobení
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do pěny.
Poznámka: Cukr přidávejte do směsi v několika dávkách. Ingredience se tak lépe propojí.
Do směsi vešlehejte olej a mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. Vzniklé těsto nalijte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 8–10 minut.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Z upečeného těsta vykrojte kulaté tvary, které vyskládejte na chladící mřížku a připravte směs k navlhčení. Cukr smíchejte s horkou vodou a tekutinou potřete upečené kousky těsta.
Poznámka: Odřezky z upečeného těsta rozmixujte na jemný prášek, který budete potřebovat ke zdobení.
Nyní připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou a moučkovým cukrem a směs vložte do trezírovacího sáčku.
Tip: Místo smetanového sýra můžete použít mascarpone.
Krém naneste na polovinu upečených koleček, vždy do středu. Zakryjte ho kouskem banánu a dezert pokryjte krémem tak, abyste ovoce zakryli. Druhou polovinu koleček na krém položte.
Poznámka: Trochu krému si ponechte na závěrečné zdobení.
Stěny dezertu potřete zbytkem krému, který posypte rozmixovaným upečeným těstem. Na závěr připravte polevu. V horkém mléce rozpusťte kousky čokolády a do směsi vmíchejte olej. Polevou pokryjte horní část dezertu.
Kakaové dortíky ozdobte čokoládovými pralinkami, malinami a nasekanými pistáciemi.
Tip: Do doby, než budete dezert servírovat, ho uchovávejte v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lieblingsdesserts