Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda z mletého masa se sýrem smažená v těstíčku

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Roláda z mletého masa se sýrem smažená v těstíčku - postup přípravy

Skvělé recepty nemusejí být složité. Ba právě naopak. Ta nejlepší jídla připravíte tak jednoduše, až vám to bude možná podezřelé. A právě z této kategorie je recept, o který bychom se s vámi dnes rádi podělili. Jedná se o neuvěřitelně lahodnou a voňavou roládu z mletého masa, která je plněná strouhaným sýrem. Musíme říct, že už dlouho jsme neměli tak uspokojivé jídlo. Doporučujeme vám ho zkusit ještě dnes. Není na něj zapotřebí žádných zvláštních surovin a určitě vám tohle jídlo zlepší den.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Těsto

Kuchařka
Kuchařka:

Do misky vložte mleté maso a lehce ho prohněťte. Cibuli oloupejte a nasekejte na co nejjemnější kousky. K tomu vám může pomoci mixér, anebo ji nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli pak přisypejte do misky k masu. Pak ke směsi vyklepněte jedno vajíčko, dochuťte solí a mletým černým pepřem, případně jiným kořením, které máte rádi, a všechny přísady důkladně promíchejte.




Na pracovní plochu si připravte větší obdélník z potravinářské fólie a na ni položte ještě stejně velký obdélník z alobalu (nebo namísto toho navrstvěte na sebe několik vrstev fólie). Na tento obdélník vyklopte mleté maso a rozprostřete ho do tvaru velkého a tenkého obdélníku. To vám nejlépe půjde jednoduše rukama.

Na hrubém struhadle nastrouhejte sýr a posypejte jím rovnoměrně celou plochu masového obdélníku. Dejte pozor, abyste se se sýrem nedostali příliš blízko okrajům. Pak by totiž během pečení vytekl z rolády ven. Raději proto nechávejte na okrajích masového obdélníku asi centimetrovou mezeru.

S pomocí potravinářské fólie stočte masový obdélník do pevné rolády a do fólie ji pevně zabalte. Pak roládu vložte na čtyři hodiny do mrazáku, aby zmrzla a dobře držela tvar. Když roláda dobře ztuhne, vyndejte ji z lednice a nakrájejte na kousky o šířce kolem jednoho centimetru.


Do mísy vyklepněte vajíčko, přidejte sůl, mléko a postupně přimíchávejte mouku a vytvořte hladké těstíčko.

V tom pak obalte každý plátek rolády a na rozpálené pánvi je osmažte z obou stran dozlatova pod pokličkou, aby se maso uvnitř uvařilo. Po dosmažení nechte roládky okapat od zbytkového oleje a podávejte.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů