Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké hovězí zadní s omáčkou z černého pepře

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Křehké hovězí zadní s omáčkou z černého pepře - postup přípravy

Pokud hledáte pokrm, kde vynikne chuť hovězího masa a lehce štiplavého pepře, vyzkoušejte recept od paní Hany Petrášové. Můžete ho doplnit tarhoňou, ale skvěle se bude hodit také rýže, těstoviny nebo pečené brambory.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Hovězí maso

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Hovězí zadní omyjte pod tekoucí vodou, osušte ho a zbavte se všech nejedlých částí, jako jsou šlachy a blány. Maso nakrájejte na kostky. Očistěte si cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.

2. KROK

V hluboké pánvi nechte rozehřát olej a vložte do něj cibuli spolu s celým pepřem. Restujte je, dokud nebude mít cibule krásnou zlatavou barvu. Poté přidejte nakrájené maso a zprudka ho restujte, dokud se nezatáhne ze všech stran.

3. KROK

Maso dochuťte solí, zalijte ho vodou a vařte do změknutí. Poté rozmíchejte lžíci hladké mouky v troše vody a nalijte ji k masu. Dobře vše promíchejte a vařte ještě 10 minut.

4. KROK

Poté vyndejte kuličky celého pepře a omáčku dochuťte solí, drceným pepřem a případně Podravkou. Hovězí maso můžete ihned servírovat s tarhoňou a zeleninovou oblohou.

5. KROK

Tip: Odkrojky z masa nevyhazujte, ale při restování základu omáčky je přidejte k cibuli a pepři. Dostanete tak do celého pokrmu ještě silnější chuť hovězího masa. Než přidáte maso, odkrojky vyjměte a vyhoďte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů