Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí guláš z kližky s česnekem a kořením

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 112 minut

Hovězí guláš z kližky s česnekem a kořením - postup přípravy

Není nad domácí guláš, který je připravený z kvalitních ingrediencí. Vyzkoušet můžete rychlý recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, který je jednoduchý a zvládnou jej i ti, kteří se s vařečkou teprve seznamují.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Vložte ji do mísy a na větší kousky nakrájejte hovězí kližku. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli dohněda – potrvá to přibližně 20 minut.

2. KROK

Poznámka: Cibuli věnujte dostatek času. Je potřeba, aby se nepřipálila, ale usmažila se do hněda. Právě správně usmažená cibule dodá guláši skvělou chuť.

3. KROK

Poté, co je cibule usmažená, přidejte do hrnce maso a zprudka jej orestujte. Zasypte jej pak sladkou paprikou, drceným kmínem, pepřem a přidejte rajčatový protlak, bobkový list a nové koření. 

4. KROK

Ingredience v hrnci zalijte vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené a vše důkladně zamíchejte. Guláš vařte na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny a občas jej promíchejte, aby se nepřipaloval ke dnu hrnce.

Poznámka: Místo vývaru můžete maso zalít vodou.

5. KROK

K zahuštění použijte tvrdý chleba, který nastrouhejte najemno. Před tím, než guláš přestanete vařit, přidejte do hrnce prolisovaný česnek, nastrouhaný chléb a majoránku. Vše zamíchejte a vařte další 2 minuty. 

6. KROK

Poznámka: Je-li to potřeba, pokrm na závěr dochuťte solí a pepřem. Hovězí guláš z kližky podávejte s bramborovým knedlíkem a kolečky cibule, ozdobený petrželkou. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů