Rozmarýnové kuře na pivu s česnekem - postup přípravy
Až ochutnáte toto rozmarýnové kuře, už ho nebudete chtít připravovat jinak. Pokrm je šťavnatý, rozpadá se v ústech a je plný bohatých chutí rozmanitého koření.
Ingredience
Kuřecí stehna ochuťte solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Maso polijte olivovým olejem a koření do něj důkladně zapracujte, pomocí rukou.
Poznámka: Maso ochuťte z obou stran.
Kuřecí stehna vložte do pánve s rozpáleným olejem a smažte je 5–6 minut, z každé strany. Maso vyndejte a do pánve vložte na proužky nakrájenou cibuli s nakrájeným česnekem. Poté pokračujte ve smažení 2–3 minuty.
Do pánve vložte rozmarýn s bobkovým listem a ingredience zalijte 100 ml piva. Směs osolte, ochuťte pepřem a vařte ji 10–15 minut, dokud se alkohol neodpaří.
Poté do pánve vraťte kuřecí maso, zalijte ho zbytkem piva a vařte ho 25 minut, pod pokličkou.
Z pánve, ve které se vaří maso, vyjměte rozmarýn a maso potřete medem. Pánev už nepřikrývejte a pokračujte ve vaření dalších cca 5 minut.
Poznámka: Tekutina by se měla mírně odpařit a kuře by mělo získat lesklý vzhled.
V závěru vaření maso obraťte a polijte ho výpekem. Asi po dalších 2 minutách maso znovu obraťte, minutu ho vařte a poté ho odstavte z tepla.
Tip: Rozmarýnové kuře servírujte s oblíbenou přílohou, jako jsou například pečené brambory s paprikou. Inspirovat se můžete postupem přípravy níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette Perfette