Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené vepřové plátky s vaječno-sýrovou krustou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zapečené vepřové plátky s vaječno-sýrovou krustou - postup přípravy

Každý den není posvícení, pokud si jej tedy sami neuděláte a navíc s minimální námahou. Tento pokrm je ideální pro všechny, kteří chtějí potěšit své rodiny, ale nemají na to moc času.

Ingredience pro:
1 porce

Základ z masa

Vaječno-sýrová krusta

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vajíčka uvařte natvrdo. Maso nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm a všechny je naklepejte. Dochuťte je solí, černým pepřem a sladkou paprikou z obou stran. Nebojte se koření do masa vetřít ručně. Cibuli přepulte a nakrájejte na proužky. Rozprostřete ji na dno zapékací formy a položte na ni všechny plátky masa.

2. KROK

Tvrdý sýr a uvařená, oloupaná vejce nastrouhejte nahrubo. Dejte obojí do misky. Přidejte do ní bílý jogurt, sůl dle chuti a sušenou bazalku.

3. KROK

Vše důkladně promíchejte a naneste směs na plátky vepřového masa. Poté vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na cca 40 minut. Po vytažení můžete podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů