Ruské vejce s bramborovým salátem - postup přípravy
Připravte si oblíbenou retro pochoutku podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Ruské vejce je rychlé a plné rozmanitých ingrediencí.
Salát
Majonézový přeliv
Zdobení
Oloupanou vařenou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky a smíchejte ji ve větší míse s nakrájenou nakládanou okurkou, nadrobno nakrájenou cibulí a nakrájenými vařenými bramborami.
Poznámka: Zeleninu vařte 15–20 minut, doměkka. Brambory oloupejte a vařte je 20 minut v osolené vodě.
K zelenině přidejte hrášek, sůl, pepř, kyselý lák z okurek, plnotučnou hořčici a majonézu. Ingredience důkladně zamíchejte a pokračujte v přípravě majonézového přelivu.
Každou porci připraveného salátu servírujte ozdobenou polovinou vařeného vejce, salámem, plátky šunky, kyselou okurkou a kapií. Pokrm doplňte majonézovým přelivem a dozdobte petrželkou.
Tip: Ruské vejce můžete servírovat hned, ale pokrm chutná skvěle také vychlazený. Vejce vařte 10 minut.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.