Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ruské vejce s bramborovým salátem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Ruské vejce s bramborovým salátem - postup přípravy

Připravte si oblíbenou retro pochoutku podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Ruské vejce je rychlé a plné rozmanitých ingrediencí.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Salát

Majonézový přeliv

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupanou vařenou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky a smíchejte ji ve větší míse s nakrájenou nakládanou okurkou, nadrobno nakrájenou cibulí a nakrájenými vařenými bramborami.

2. KROK

Poznámka: Zeleninu vařte 15–20 minut, doměkka. Brambory oloupejte a vařte je 20 minut v osolené vodě.

3. KROK

K zelenině přidejte hrášek, sůl, pepř, kyselý lák z okurek, plnotučnou hořčici a majonézu. Ingredience důkladně zamíchejte a pokračujte v přípravě majonézového přelivu. 

4. KROK

V samostatné  misce smíchejte majonézu se špetkou soli, cukrem a kyselým lákem z okurek. 

5. KROK

Každou porci připraveného salátu servírujte ozdobenou polovinou vařeného vejce, salámem, plátky šunky, kyselou okurkou a kapií. Pokrm doplňte majonézovým přelivem a dozdobte petrželkou.

6. KROK

Tip: Ruské vejce můžete servírovat hned, ale pokrm chutná skvěle také vychlazený. Vejce vařte 10 minut.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů