Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá domácí čokoládová zmrzlina

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlá domácí čokoládová zmrzlina - postup přípravy

Pokud milujete chuť čokolády a hledáte inspiraci na osvěžující dezert, připravte si tuto rychlou domácí čokoládovou zmrzlinu. Servírovat ji můžete samotnou, se šlehačkou nebo čerstvým ovocem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do větší nádoby nalijte mléko, přidejte do něj prosáté kakao a cukr. Směs poté velmi pečlivě promíchejte a přelijte ji do hrnce.

2. KROK

Hrnec přendejte nad oheň a přiveďte ji k varu. Poté ji za stálého míchaní vařte, dokud lehce nezhoustne. Následně ji nechte vychladnout.

3. KROK

Smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha a poté do ní vlijte kakaovou směs. Následně vše společně vyšlehejte.

4. KROK

Směs nalijte do nádoby, uhlaďte ji a posypte ji čokoládovými kousky. Poté ji uložte do lednice po dobu 6 hodin, nejlépe však přes noc.

5. KROK

Zmrzlinu poté můžete servírovat samotnou, s nadýchanou šlehačkou nebo čerstvým ovocem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů