Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá kakaová roláda se smetanovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Rychlá kakaová roláda se smetanovým krémem - postup přípravy

Vyzkoušejte rychlou kakaovou roládu se smetanovým krémem, která vás nadchne svou jemností a dokonalou chutí v každém soustu. Dezert je vhodný i na slavnosti.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse od robota smíchejte vejce s cukrem a směs vyšlehejte do pěny. Přidejte zakysanou smetanu, olej a mouku s kypřicím práškem do pečiva, špetkou soli a kakaem. 

Tip: Suché ingredience, před použitím, prosejte. Díky tomu minimalizujete vznik hrudek v těstu.

2. KROK

Těsto vlijte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po upečení na těsto položte čistou utěrku, těsto srolujte a nechte vychladnout.

3. KROK

Mezitím, co těsto chladne, připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem do krému, kterým těsto pokryjte. 

4. KROK

Těsto zarolujte a roládu polijte polevou, kterou připravte rozpuštěním hořké a mléčné čokolády s máslem v horké smetaně. 

Tip: Polevu můžete připravit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Potrvá to přibližně 3 minuty.

5. KROK

Rychlou kakaovou roládu nechte zaschnout a poté ji servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Chcete-li, aby roláda vypadala slavnostněji, můžete ji servírovat ozdobenou šlehačkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Elifs kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů