Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá pizza bez hnětení, kynutí a zbytečných přísad

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Rychlá pizza bez hnětení, kynutí a zbytečných přísad - postup přípravy

Většina z nás miluje pizzu. Připravit si ji doma ovšem může být velmi zdlouhavé a složité, pokud nemáte skvělý recept. Chcete-li si udělat své vlastní těsto, spolehněte se na tento recept. Získáte pizzu s úžasným a nadýchaným okrajem. Nemusíte přitom čekat, až těsto nakyne, takže nestrávíte v kuchyni tolik času a nebudete muset zbytečně čekat na svou oblíbenou pochoutku.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vezměte velkou mísu. Nalijte do ní kefír, vejce, sůl, cukr, rostlinný olej a důkladně promíchejte. Poté smíchejte pšeničnou mouku s práškem do pečiva a prosejte přes sítko. Smíchejte všechny přísady dohromady.




Nyní můžete vymazat plech rostlinným olejem a těsto do něj rovnoměrně nalít. Uhlaďte ho stěrkou, aby bylo všude stejně vysoké.

V tuto chvíli máte již téměř hotovo. Na povrch těsta pomocí mašlovačky naneste kečup.

Salám nakrájejte na kolečka nebo si již kupte nakrájený. Kolečka rozkrojte na čtyři stejné díly. To samé udělejte s houbami. Houby a salám rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu těsta na pizzu.

Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů po dobu 10-15 minut. Plech vytáhněte z trouby, celou pizzu posypejte nastrouhaným sýrem.

Plech otočte a vraťte na dalších 5-10 minut do trouby.

Hotovou pizzu ještě teplou servírujte.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů