Rychlá pizza smažená na pánvi - postup přípravy
Pizzu smaženou na pánvi dokáže udělat úplně každý. Ušetřete peníze za návštěvu restaurací a přeneste si trochu Itálie přímo do vašeho obývacího pokoje.
Těsto
Omáčka
Na zdobeni
Olej nalijte do větší mísy. Přidejte k němu jogurt, cukr, i vejce. Směs důkladně rozmíchejte.
Přidejte sůl, kypřicí prášek do pečiva a postupně přisypávejte také mouku. Vytvořte hladké a nelepivé těsto, které důkladně propracujte rukama. Z těsta vytvarujte kuličku a nechte ho odpočívat, než si připravíte omáčku.
V menší misce smíchejte rajčatový protlak s tymiánem, olivovým olejem a také pepřem. Omáčku nařeďte trochou vody.
Těsto poté rozdělte na dvě části a na pečícím papíru každou část rozválejte na placku o velikosti vaší pánvičky. Pánev posypejte moukou a vytvořenou placku na ní prsty roztáhněte do všech stran.
Pizzu na pánvi pomažte pomocí mašlovačky připravenou omáčkou a poklaďte ji oblíbenými surovinami, sýrem, uzeninou nebo zeleninou. Vše záleží na vaší chuti. Výborná je pizza se salámem, jarní cibulkou a také čedarem spolu s olivami nebo paprikou.
Hořák sporáku zapněte na co nejnižší stupeň a vložte na něj pánev s pizzou. Smažte pizzu na pánvi přikryté pokličkou, dokud nezezlátne. Průměrná doba upečení jedné pizzy je přibližně 20 minut.
Dobrým nápadem je pizzu těsně před dopečením podložit pečicím papírem. Sýr, který se roztaví, se nebude připalovat na pánev a pizza se tak bude lépe krájet.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.