Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pizza z rýže s Mozzarellou a vejci

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Pizza z rýže s Mozzarellou a vejci - postup přípravy

Připravte si zdravější alternativu tradičního pokrmu, oblíbeném po celém světě. Pizza z rýže je rychlá, jednoduchá, výživná, šťavnatá a připravíte ji bez použití mouky.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Párky nakrájejte na tenká kolečka, která smažte na rozpáleném olivovém oleji 3–5 minut. Poté uzeninu přendejte do misky. 

2. KROK

V samostatné misce vyšlehejte vejce se solí a pepřem a smíchejte je s nasekanou petrželkou. Směs vmíchejte do uvařené rýže a vzniklou hmotu rovnoměrně rozprostřete do pánve s rozpáleným olejem. 

3. KROK

Poznámka: Rýži je obecně nutné vařit 15 minut. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě, uvedenými na obalu konkrétního produktu.

4. KROK

Směs uhlaďte do rovna, přikryjte ji pokličkou a smažte ji 5 minut. Placku obraťte a pokračujte ve smažení další 2 minuty. Mezitím upečenou stranu placky potřete rajčatovou omáčkou, posypte kolečky uzeniny a polovinou množství jarní cibulky. 

5. KROK

Pokrm zasypte také nahrubo nastrouhanou Mozzarellou, přikryjte ho pokličkou a pokračujte ve smažení dalších 3–5 minut. 

Poznámka: Pizzu z rýže posypte zbytkem jarní cibulky a podávejte ji nakrájenou na kousky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Cooking Everyday

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů