Pizza z rýže s Mozzarellou a vejci - postup přípravy
Připravte si zdravější alternativu tradičního pokrmu, oblíbeném po celém světě. Pizza z rýže je rychlá, jednoduchá, výživná, šťavnatá a připravíte ji bez použití mouky.
Ingredience
Párky nakrájejte na tenká kolečka, která smažte na rozpáleném olivovém oleji 3–5 minut. Poté uzeninu přendejte do misky.
V samostatné misce vyšlehejte vejce se solí a pepřem a smíchejte je s nasekanou petrželkou. Směs vmíchejte do uvařené rýže a vzniklou hmotu rovnoměrně rozprostřete do pánve s rozpáleným olejem.
Poznámka: Rýži je obecně nutné vařit 15 minut. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě, uvedenými na obalu konkrétního produktu.
Směs uhlaďte do rovna, přikryjte ji pokličkou a smažte ji 5 minut. Placku obraťte a pokračujte ve smažení další 2 minuty. Mezitím upečenou stranu placky potřete rajčatovou omáčkou, posypte kolečky uzeniny a polovinou množství jarní cibulky.
Pokrm zasypte také nahrubo nastrouhanou Mozzarellou, přikryjte ho pokličkou a pokračujte ve smažení dalších 3–5 minut.
Poznámka: Pizzu z rýže posypte zbytkem jarní cibulky a podávejte ji nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cooking Everyday