Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá pizza z pánve

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlá pizza z pánve - postup přípravy

Potřebujete připravit pro svou rodinu rychlou a chutnou večeři? Pak se inspirujte tímto dokonalým receptem na pizzu z pánve. Její chuť se velice podobá té klasické pečené. Příprava je velmi snadná. Za pár minut budete mít na stole dokonalý pokrm, který ocení všichni přítomní strávníci.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si rozšlehejte v míse vejce se solí a mletým pepřem. Pak do směsi přilijte i mléko a znovu promíchejte. Chlebový bochník nakrájejte na stejně široké plátky a ty posléze namáčejte ve vaječné hmotě. Namočené chlebové plátky v další fázi rozložte na rozpálenou pánev s trochou slunečnicového oleje. Pokryjte celé dno. Mezitím si připravte klobásy, rajčata a olivy.




Vše nakrájejte na kolečka a plátky. Nastrouhejte si také nahrubo tvrdý sýr dle výběru. Poté se opět vraťte k chlebovým plátkům, zalijte je zbytkem vajec a pod poklicí pečte. Až bude jedna strana opečená, chleby otočte a jejich povrch namažte kečupem. Na kečup rozložte plátky klobásy, rajčete, oliv a posypejte tvrdým sýrem. Opět přiklopte a dopékejte na mírném plamenu. Zhruba po patnácti minutách by měl být pokrm hotový.

Pizzu z pánve servírujte pokrájenou na přiměřeně velké kousky a posypejte jednotlivé porce jemně nasekanou jarní cibulkou, nebo pažitkou. Jídlo zachutná především dětem. Na povrch pizzy můžete samozřejmě poklást cokoliv rádi jíte. Vhodná bude i šunka, niva, mozzarella, nebo třeba kukuřice. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů