Rychlá sýrová pizza - postup přípravy
Pizza je jedním z nejoblíbenějších rychlých jídel moderní doby. Abyste si nemuseli objednávat z místní pizzerie, upečte si svou vlastní. Ta bude mnohem chutnější a poctivější než ta kupovaná. Třeba takový sýrová potěší i masožravce.
Ingredience
Hladkou mouku si smíchejte nejprve v hlubší míse spolu se solí, krystalovým cukrem a jedlou sodou, kterou jste předtím polili trochou citronové šťávy. Dále přidejte k surovinám i zakysanou smetanu a vypracujte hladké a vláčné homogenní těsto.
Nyní si omyjte rajčata a pokrájejte je na tenčí kolečka. Také si nahrubo nastrouhejte tvrdý sýr (hodí se např. eidam) a mozzarellu. A v neposlední řadě nasekejte najemno čerstvou bazalku. Dále si k ruce vezměte plech s pečícím papírem a na něj naneste plát vyváleného těsta. Korpus pečte asi sedm minut v předehřáté troubě, poté vyjměte a potřete majonézou, poklaďte rajčata, bazalku, strouhaný tvrdý sýr a mozzarellu. Vše dopékejte asi deset minut při teplotě 180 °C.
Upečenou pizzu se sýrem a rajčaty ihned podávejte. Hodit se k jídlu bude klidně i salátek z rukoly a polníčku. Zapíjet jídlo pak můžete kvalitním suchým vínem. Přejeme vám dobré chutnání.
Pokud vás nenadchla výše zmíněná náplň na pizzu, můžete si samozřejmě ingredience upravit dle libosti. Přidat lze i kukuřici, černé olivy, ančovičky, tuňáka, červenou cibuli, nebo uzeniny všeho druhu.